NIŠTA OD ŠKOLSKIH PROSLAVA

Ministarstvo zabranilo Noć vještica u Srbiji?

31.10.2013 u 18:38

Bionic
Reading

Proslava Noći vještica u školama na teritoriju Školske uprave Zrenjanin 'bit će smatrana samovoljnim ponašanjem', piše u dopisu proslijeđenom školama, prenosi srpski portal B92

U dopisu na memorandumu Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja (Školska uprava Zrenjanin) navodi se da se ŠU dopisom direktorima srednjih i osnovnih škola obraća na osnovu saznanja da se u 'pojedinim školama planira obilježavanje (proslavljanje) tzv. 'noći vještica', 31. 10. 2013. godine', prenosi B92

Kako se dalje navodi, takve aktivnosti nisu predviđene ni godišnjim planovima škola, ni nastavnim programima, nisu dio programa vjerske nastave, niti se nalaze na spisku vjerskih praznika u kalendaru AP Vojvodine.

'Prema svemu navedenom, obavještavamo vas da će takve aktivnosti biti tretirane kao samovoljne i suprotne važećim zakonskim normativima, kao i da ŠU Zrenjanin ne odobrava njihovo održavanje', piše u dopisu.

Kako je načelnik ŠU Zrenjanin Staniša Banjanin rekao za Blic, nisu predviđene nikakve sankcije, ali je ovo 'preventivno djelovanje', jer je prošle godine bilo incidenata kada su se bacale petarde, a jedno dijete je bilo i ozlijeđeno.

On je istaknuo da 'se ne može odjednom organizirati proslava koja nije predviđena planom' i da je u 'tom slučaju takvo ponašanje samovolja'.

Inače, ovih dana je objavljeno da je slična odluka donesena i u Sibiru.