PROMICANJE OBITELJSKIH VRIJEDNOSTI

Ministarstvo socijalne politike čestitalo Dan obitelji

15.05.2016 u 20:35

Bionic
Reading

U povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Ministarstvo socijalne politike i mladih uputilo je čestitku u kojoj ističe da je taj dan najbolja prilika za podizanje svijesti javnosti o važnosti dostojnog položaja obitelji u društvu, promicanju podrške obitelji i značaja obiteljskih vrijednosti

'Svjesni važnosti uloge obitelji u društvu, Ujedinjeni narodi proglasili su 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji, koji je prvi put obilježen 1994. pod sloganom 'da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece'. I danas, možemo reći, ovaj je slogan aktualan te zaslužuje našu punu pažnju. Međunarodni dan obitelji najbolja je prilika za podizanje svijesti javnosti o važnosti dostojnog položaja obitelji u društvu, promicanju podrške obitelji i značaja obiteljskih vrijednosti, stoji u čestitki Ministarstva socijalne politike i mladih.

'Obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji ima za cilj stvaranje pozitivnog ozračja za provedbu mjera Vlade Republike Hrvatske usmjerenih osnaživanju mladih za planiranje obitelji, stvaranju pretpostavki za kvalitetan obiteljski život i odgovorno roditeljstvo te poticanju društva na svim razinama na zaštitu i osnaživanje uloge obitelji. Vjerujemo da dosad učinjeno na području osnaživanja obitelji i njene uloge u društvu čini samo manji dio onoga što ona zaslužuje te da je njena uloga nezamjenjiva bez obzira na vrijeme i okolnosti u kojima se nalazimo', stoji u priopćenju.