neuspjeli bijeg

Ministarstvo pravosuđa otkrilo detalje sinoćnje drame u Remetincu: Bjegunac je strani državljanin, a sve je počelo za večernje šetnje....

09.12.2021 u 14:54

Bionic
Reading

Ministarstvo pravosuđa oglasilo se o pokušaju bijega zatvorenika iz Remetinca, koji je zapeo na bodljikavoj žici, pa su ga spasili ga vatrogasci

U srijedu navečer u zagrebačkom zatvoru Remetincu dogodio se pokušaj bijega: zatvorenik je pokušao pobjeći, zapeo prije bodljikave žice, vatrogasci su ga spustili i predali pravosudnim policajcima.

Iz Ministarstva pravosuđa navode kako je riječ o stranom državljaninu, koji je tijekom večernje šetnje započeo nedozvoljeno penjanje po vanjskoj strani zgrade zatvora, što je odmah opazio djelatnik pravosudne policije koji nadzire šetnju zatvorenika.

  • +6
Drama u Remetincu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Zatvorenik je zadržan od strane pravosudne policije na način da je osigurana njegova sigurnost kako ne bi došlo do pada i daljnjeg udaljavanja. S obzirom na to da se radilo o visini, na ispomoć je u cilju sigurnosti pozvana vatrogasna služba. Tijekom navedenog događaja nije bilo uporabe sredstva prisile i nije došlo do ugroze djelatnika zatvorskog sustava', navode u priopćenju.