zatvorena sjednica

Ministarstvo financija ima novu državnu tajnicu, pogledajte koja su još nova imenovanja

16.11.2023 u 19:49

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje sjednice imenovala Terezu Rogić Lugarić državnom tajnicom u Ministarstvu financija, s danom 20. studenoga, dok je radi odlaska na novu dužnost razriješen državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić

Istovremeno je, s danom 20. studenoga, imenovan glavnim tajnikom Ministarstva financija, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, s danom 22. studenoga, razriješen je zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu Sandro Mustafagić te mu je istovremeno dano ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika, s danom 23. studenoga, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika državnog tajnika.

Državnoj službenici Tatjani Vukobratović Spasojević ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je također odgovorila Ustavnom sudu Republike Hrvatske na zahtjev za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o naknadi jedinicama lokalne samouprave na potpomognutim područjima koju plaćaju javne ustanove vezano za upravljanje zaštićenim područjima. Cjelovit odgovor Vlade bit će objavljen uz odluku Ustavnoga suda.