BLAGI SIMPTOMI

Ministar Vili Beroš pozitivan na koronavirus, sinoć je imao visoku temperaturu. Ne vjeruje da će u bolnicu

19.11.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u četvrtak da je ministar Vili Beroš pozitivan na koronavirus

'Pojavom simptoma bolesti, ministar Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan.

  • +2
Ministar zdravstva Vili Beroš u posjetu Općoj bolnici Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ministar Vili Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa', stoji u kratkom priopćenju Ministarstva zdravstva.

Novinarka N1 Matea Dominiković u razgovoru s ministrom Berošem doznala je da je on sinoć imao visoku temperaturu. Kaže da ne zvuči najbolje preko telefona, javlja N1. Ministar je izrazio skepsu prema načinu testiranja, kaže da možda raniji testovi nisu bili najbolji.

Ministar je naime i prošlog tjedna imao određene respiratorne tegobe. Već tada se dvaput testirao na koronavirus, ali je u oba navrata nalaz bio negativan. U međuvremenu su simptomi gotovo nestali - sve do sinoć. Njegova najbliža suradnica je pozitivna, pa se vjerojatno od nje zarazio. Kaže da nema komorbiditete i ne misli da će završiti u bolnici.

  • +4
Vili Beroš na konferencije za medije Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je bio u posjetu varaždinskoj bolnici, u kojoj je hospitalizirano 156 oboljelih od koronavirusa. Tada je najavio da će podržati pooštravanje mjera ako se epidemiološka situacija ne popravi, no da lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir.

Beroš je održao radni sastanak s ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem, varaždinskim županom Radimirom Čačićem i načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite Robertom Vugrinom te obišao vojne šatore postavljene za smještaj pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Ministar danas posjetio Opću bolnicu Varaždin.

Objavljuje Sjeverni.infoSubota, 14. studenoga 2020.

Od subote do današnjeg dana Beroš nije imao javnih nastupa, a oglasio se tek putem priopćenja u utorak, komentirajući prvih nekoliko dana funkcioniranja pozivnog centra Ministarstva zdravstva. Primljeno je više od 1200 poziva pacijenata koji trebaju termine za dijagnostičke ili kontrolne preglede, medicinske zahvate i druge zdravstvene usluge.

'Ovoliki broj poziva, kao i reakcije pacijenata, pokazuju da je uspostavljanje pozivnog centra bilo nužno za pružanje pravodobnih i potpunih informacija kada i gdje pacijenti mogu dobiti potrebne termine', poručio je tada Beroš.