ovaj put se neće izvući?

Ministar pravosuđa nagovijestio da očekuje Mamićevo izručenje

22.05.2019 u 17:23

Bionic
Reading

U emisiji 'A sada vlada' Hrvatskog radija gostovao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Na početku emisije govorilo se o drugoj optužnici protiv Zdravka Mamića, a koja je potvrđena u srijedu

Govori se o mogućem izručenju Hrvatskoj. 'Nakon što je potvrđena optužnica, očekujemo da Županijski sud u Osijeku dostavi dokumentaciju, to ćemo sve analizirati te ćemo uputiti tijelima BiH zamolnicu da nam izruče Zdravka Mamića. Potom će tijela u BiH, a na kraju i ministar pravde BiH, donijeti odluku. Radi se o kaznenim djelima za koje je propisano da ćemo izručivati svoje državljane, a Zdravko Mamić je i državljanin RH te državljanin BiH. Radi se o djelima vezanima uz organizirani kriminalitet. U ugovoru s BiH stoji da ćemo izručivati za ta djela. Još dokumenti nisu došli u Ministarstvo, a kada dođu, mi ćemo u najkraćem roku uputiti sve BiH', kaže ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković za HR.

Što se tiče mogućih žalbi i usporavanja procesa, dodao je: 'Kada sve dođe u BiH, imate odluke sudova, postoji institut žalbe o kojoj će odlučivati sudovi te sve na kraju dolazi do ministra. On je u konačnoj odluci autonoman, može odlučiti onako kako smatra da je najbolje, istaknuo je Bošnjaković koji nije htio dati prognozu kada bi se moglo znati hoće li Mamić biti izručen ili ne'.

  • +33
Zdravko Mamić Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX