VIGILARE KOD MINISTRA

Ministar Mornar sastao se s Bartulicom i Batarelom

05.09.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, primio je u četvrtak na razgovor predsjednika udruge Vigilare Vicu Johna Batarela i predsjednika Centra za obnovu kulture (COK) Stjepu Bartulicu. Teme su bile zdravstveni i građanski odgoj u školama, obznanili su u petak u zajedničkom priopćenju Batarelo i Bartulica, u kojemu pogrešno navode da se ministar zove Ivica Mornar

Uoči početka nove školske godine predsjednici Vigilarea i COK-a 'podsjetili su da je kontroverzni i radikalni četvrti modul Zdravstvenog odgoja (tzv. spolni odgoj) izazvao veliko negodovanje većine roditelja jer im se kršilo osnovno ustavno pravo (čl. 64) na primat u odgoju svoje djece, u skladu sa svojim vrednotama', naveli su Batarelo i Bartulica.

'Vezano za građanski odgoj, predstavnici su izrazili zabrinutost zbog pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi te neuključivanja stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu', stoji u priopćenju

'U otvorenom i neposrednom razgovoru ministar je pokazao spremnost za dijalog o sadržajima oba programa te spremnost za uvažavanje mišljenja i drugih stručnjaka, udruga i roditelja u daljnjem oblikovanju programa. Dogovoreni su sljedeći koraci i naglašena daljnja otvorenost za razgovor kako bi se, na koncu, došlo do odgovarajućih rješenja', zaključili su B&B.

Podsjetimo, Batarelo i Bartulica članovi su katoličke organizacije Opus Dei, a Bartulica je povjerenik predsjednika Ive Josipovića za vjerske zajednice.