PRESLAGIVANJA

Ministar Horvat: 'Marić će biti odličan premijer'

14.06.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak u Zagrebu kako je uvjeren da će preslagivanje Vlade biti provedeno uspješno i da će Zdravko Marić biti odličan novi premijer

Odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja projekata za financiranje iz fondova EU-a, Horvat je na upit je li uvjeren da će preslagivanje Vlade biti provedeno na uspješan način kratko odgovorio: 'Uvjeren sam.'


Na često pitanje ovih dana - ima li HDZ 76 ruku u Hrvatskom saboru te misli li da će i za njega biti mjesta u budućoj vladi, Horvat je kazao kako se 'danas jako puno priča', a da će se do četvrtka znati gotovo sve.

'Pričekajmo da se neke stvari provedu u djelo. Do kraja četvrtka znat ćemo gotovo sve', odgovorio je Horvat, a na dodatno pitanje što ako preslagivanje ne prođe uspješno i Hrvatska dobije tehničku vladu, kazao je kako onda treba 'pričekati ponedjeljak i vidjeti što dalje'.
Komentirao je i odabir Zdravka Marića, trenutnog ministra financija, za budućeg mandatara, ocijenivši da je to odličan izbor.

'Gospodin Marić ima jako velikog iskustva u financijskom svijetu i bit će odličan premijer', zaključio je ministar poduzetništva i obrta Horvat.