HŽ ZATAJIO NESREĆU U ZAGREBU

Ministar Hajdaš Dončić ispričao se djeci zbog iskakanja vlaka

20.07.2013 u 18:57

Bionic
Reading

Dva vagona puna djece izletjela su u srijedu navečer s kolosijeka na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, a Hrvatske željeznice to nisu prijavile jer, kako pišu 24sata.hr, nije bilo ozlijeđenih

Uzroci zatajene željezničke nesreće još nisu poznati. Zna se tek da su vagoni koji su skliznuli na suprotni kolosijek bili puni djece te da su mogli udariti u stup pod naponom. U HŽ Infrastrukturi kažu da je problem najvjerojatnije proizašao iz pogreške nekog od zaposlenika, pišu 24sata.hr.

HŽ nije o incidentu obavijestio javnost i policiju jer se nitko nije ozlijedio. Za uplašenu djecu pobrinuli su se učitelji. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić upozorio ih je da i o situacijama koje ne završe nesrećom treba odmah informirati građane.

'Protokole o postupanju u takvim situacijama imaju u HŽ-u i znam da po njima rade. Ovo je propust. Praksu izvještavanja građana i putnika o događajima u prometu čiji su sudionici valja poboljšavati. Poduzeća u željeznici nalaze se u procesu mnogih promjena koje idu u dobrom smjeru, ali treba i vremena da ljudi usvoje određena pravila ponašanja i komuniciranja kao nešto što je svakodnevni dio posla', rekao je Hajdaš Dončić i ispričao se djeci zbog straha i neugodnosti.