Mineralne vode s okusom

Mineralne vode s okusom

26.06.2012 u 10:25

Bionic
Reading

... i to u home made verziji. Osim što možete načiniti mineralnu vodu s okusom koji želite, možete kontrolirati i količinu šećera u istoj. Nema ništa bolje za osvježit' se i utažit' žeđ!

Ostalo mi je raznoraznih namirnica nakon snimanja recepata za Dobru hranu pa sam neko vrijeme stajala u vlastitoj kuhinji i smišljala što ću s istima.


Od svježih začina iskoristila sam melisu za spravljanje laganog čaja, pa dodala malo domaćeg soka od bazge pa sve skupa pomiješala i tutnula u frižider da se ohladi


Nakon hlađenja pomiješala sam gore navedeni
miks s mineralnom vodom i ubacila u staklenu bocu zajedno s grančicom ružmarina i majčine dušice. Dodala sam sok jedne limete, malo meda, promiješala i vratila u frižider

Rezultat? Superosvježavajuće, aromatično, zdravo, smirujuće pićence koje je dragi slistionaiskap mučen vrućinom ljetnoga dana i vlastite, povišene temperature. Odmah je ozdravio ;).

za 1 staklenu bocu od litre

stručak svježe melise
1/2 l kipuće vode
čep, dva sirupa od bazge
žlica meda
1 limeta
1 grančica ružmarina
1, 2 grančice majčine dušice
par cvjetova iste

Natrgane listiće svježe melise smjestite u staklenku koja ima poklopac. Prelijte ih kipućom vodom, poklopite i pustite 5 do 10 minuta da odstoje. Tako će pustiti svu ljepotu eteričnih ulja i osvježavajućih okusa. Procijedite i stavite sa strane da se hlade. Nakon toga ih pomiješajte sa sirupom od bazge i sokom jedne limete.
Tutnite
sve skupa u hladnjak na sat vremena. U međuvremenu u staklenu bocu ugurajte grančicu ružmarina i 1, 2 grančice majčine dušice.
Izvadite mješavinu melise i sirupa od bazge iz hladnjaka i pomiješajte s mineralnom vodom. Ulijte u staklenu bocu sa začinima i spremite u hladnjak.

Izvadite nakon 30 minuta i pijte iz boce! :)


Druga mineralnovodna ljepotica je vrlo nježan spoj lavande ...


... limuna, agavinog sirupa i mineralne vode. Smirila me i osvježila jednim udarcem odnosno gutljajem

za 1 staklenu bocu od litre

par grančica lavande
sok 2, 3 limuna (po želji, ovisno kakvu kiselost podnosite i želite)
par žlica agavinog sirupa (po želji, ovisno kakvu slatkoću podnosite i želite)
mineralna voda

U staklenu bocu ugurajte grančicu lavande. Dodajte mješavinu cijeđenog limunovog soka i agavinog sirupa i prelijte je mineralnom vodom. Zatvorite bocu i malo protresite kako bi se sve dobrano izmiješalo i potom tutnite u hladnjak. Hladite ovu nježnu ljepoticu oko sat vremena, izvadite iz hladnjaka i pijuckajte tijekom vrućeg ljetnog poslijepodneva. Možete je ponijeti i na plažu u malom, plažnom hladnjaku. 


Kombinacije i mogućnosti su beskonačne. Igrajte se i smišljajte vlastite mikseve i preživite ove vrućine bez kuknjave i dehidracije ;)