DOBIO UVREDLJIVI E-MAIL

Miloradu Pupovcu prijete smrću!

06.12.2013 u 17:12

Bionic
Reading

U Klub zastupnika SDSS-a posljednjih dana stiglo je niz prijetećih pisama, no zbog jednog e-maila aktivirana je i policija. Naime, u e-mailu, uz govor mržnje i uvrede, stigla je i prijetnja smrću SDSS-ovom zastupniku Miloradu Pupovcu

'Unazad nekoliko dana, na ime saborskog zastupnika Milorada Pupovca stiže pošta, neprimjerenog i prijetećeg sadržaja, u kojoj se prijeti i smrću, sa izrazitim govorom mržnje i uvredama, prema pripadnicima srpske manjinske zajednice', priopćili su iz Kluba zastupnika SDSS-a. U SDSS-ovom klubu kažu da se radi o e-mailu te da je iz adrese vidljivo ime i prezime, no sam e-mail nije potpisan.

Pupovac je potvrdio da je na njegovu adresu stigao i jedan e-mail koje je sadržavao prijetnju smrću.

'Širi se antimanjinska i antisrpska atmosfera u Hrvatskoj, zbog koje raste broj ljudi koji smatraju da si mogu dopustiti takve stvari. Često sam takva pisma dobivao na privatnu i adresu na Filozofskom fakultetu, a sada mi je poslano u Sabor', kazao je Pupovac.

Pupovac nije htio konkretno imenovati one koji šire antimanjinsku kampanju. 'Možete i sami vidjeti tko to čini u pogledu ćirilice i manjinskih prava. Zagovornici toga su vrlo glasni i primjetni u javnosti. Ne želim ih imenovati, ali činjenica je da, na žalost, u posljednje vrijeme primamo znatno više takvih pisama.'

E-mail trenutačno istražuje policija, no Pupovac zasad ne misli zatražiti policijsku zaštitu. 'Ovo je moj grad i želim normalno živjeti sa svojim sugrađanima', rekao je Pupovac.