HČSP, HSP I A-HSP

Miljak: Pravaški blok - alternativa izrodima

17.04.2011 u 18:14

Bionic
Reading

Josip Miljak, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava, u priopćenju za medije najavljuje ujedinjavanje HČSP-a, HSP-a i A-HSP-a u Pravaški blok

Glavni stan HČSP-a oštro osuđuje 'političku presudu nelegitimnoga suda u Haagu, po kojoj je Hrvatska nastala zahvaljujući 'zločinačkom pothvatu'.

'To je nasilje nad Hrvatskom i nad našim herojima Gotovini i Markaču. Zločin je počinila Europska unija kada nam je onemogućila obranu i uvela embargo na oružje, zločin su počinili Srbi državljani Hrvatske i Srbi iz Bosne i Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku', piše u priopćenju.

'Budući da aktualna vladajuća politika doživljava svoj slom, a oporba ne nudi nikakvu alternativu doli nastavak rigidne antihrvatske i antisocijalne politike, jedina prava alternativa tim izrodima je Pravaški blok sastavljen od HČSP-a, HSP-a i A-HSP-a te od domoljuba pojedinaca koji će se priključiti tomu bloku', poručio je Miljak.

Predsjednik HČSP-a izvještava da je Glavni stan odobrio potpisivanje konačnoga sporazuma između ovih triju stranaka, što će se 'uskoro i dogoditi'.

'Iako HDZ zaplotnjački i nezakonski pokušava minirati naše zajedništvo, tako da ne priznaje izborni zakon, nego ga i nakon ustavnoga roka mijenja i ne zna se kada će ga promijeniti, to neće biti nikakva kočnica u potpisivanju Sporazuma', priopćava Miljak.

'Ovime se i službeno stvara jedina snaga koja jamči opstanak Hrvatske, zaustavljanja uništavanja svih pozitivnih vrjednota i ubrzani gospodarski oporavak. Naš moto je nacionalno jaka država, socijalno pravedna, moralno zdrava i isključivo samostalna i trajno neutralna u odnosu na EU ili Zapadni Balkan', zaključuje se u priopćenju.