BIVŠI ŠEF POLICIJE

Milinovićev kum državu je varao i na bonovima za mobitel

21.06.2013 u 13:21

Bionic
Reading

Bivšeg načelnika ličko-senjske policije Željka Jurkovića USKOK tereti da je više od sedam godina lažno prikazivao svoj prekovremeni rad i nalagao da mu se kupuju bonovi za mobitel, iako je imao službeni, čime je navodno sebi pribavio 680 tisuća kuna, izvijestio je DORH na svojim internetskim stranicama

USKOK je nakon ispitivanja Jurkovića u svojem sjedištu u Zagrebu protiv njega pokrenuo istragu i zatražio određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora o čemu bi danas trebala odlučiti dežurna sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić.

Istraga je pokrenuta i protiv Jurkovićeve bivše tajnice i voditelja službe zajedničkih i upravnih poslova u ličko-senjskoj policiji koji su pušteni da se brane sa slobode od optužbi da su pomagali bivšem šefu.

Jurković, koji je s ostalim osumnjičenicima uhićen jučer u Gospiću, nakon čega je noć proveo u pritvoru, a jutro na ispitivanju u USKOK-u, navodno je od travnja 2005. do kolovoza 2012. neistinito obračunao čak 2398 prekovremenih sati.

Sumnja se i da je od kolovoza 2004. do rujna 2012. nalagao da mu se kupuju bonovi za mobilne telefone, iako je imao službeni mobitel. Bonove su mu na njegov zahtjev zaduživali suosumnjičena bivša tajnica i voditelj službe zajedničkih i upravnih poslova.

Jurković je na tome, tvrdi USKOK, "zaradio" više od 680 tisuća kuna, dok je državni proračun oštetio za više od 740 tisuća kuna.