NA BRANIKU VUKOVINE I ŠPIČKOVINE

'Milanoviću, ne vrijeđajte mjesta koja nisu Zagreb!'

18.03.2013 u 17:25

Bionic
Reading

'Pozivam premijera Zorana Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb!' priopćio je vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić, nakon što je jutros premijer Milanović u svom govoru protiv kritičara i napada na njega spomenuo 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine'

Nedopustivo je njegovo ponašanje, nastavio je Barišić, kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. 'Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?' zapitao se v. d. velikogoričkog gradonačelnika, piše Vecernji.hr.

'Sramota je, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice', dodao je.