U LETU SU KRATKE NOGE

'Milanovića se opravdano uspoređuje sa Sanaderom'

07.10.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Let premijera Zorana Milanovića iz Sarajeva na Krk najprije je bio privatni. Zato su fotoreporteru Novog lista, koji je Vladin avion uhvatio kako slijeće u tamošnju zračnu luku, zabranili da snima. Kad su fotografije i tekst izašli u medijima, let je postao službeni, i čak jeftiniji nego da je premijer letio za Zagreb pa autom išao na Krk, jer bi za to trebalo izdvojiti oko 800 eura. Kao da će se premijer s Krka nazad u Zagreb teleportirati s četiri službena vozila i da to neće ništa koštati

U Vladi su izračunali da je putovanje prema Krku umjesto direktno za Zagreb bilo skuplje za oko 6.000 tisuća kuna, ali da je u konačnici bilo jeftinije, jer je premijer u BiH išao autom pa se ušparalo na noćenju i dnevnicama za posadu zrakoplova.

Damir Jugo, PR stručnjak i dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, smatra kako je u cijeloj priči sve loše iskomunicirano od samog početka.

'Ne ulazeći u to je li let bio privatan ili služben, od starta je sve bilo loše iskomunicirano. Očito je da premijerovi ljudi nisu računali da bi se na Krku mogli zateći fotoreporteri pa nisu bili ni pripremljeni reagirati. A onda je iz toga proizašlo i sve ostalo', kazao je Jugo.

Mišljenja je kako je sasvim logično da se nakon ovakve situacije povlače usporedbe s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i njegovim putovanjima u Veronu i Beč.

'Samim tim što je Milanović dopustio sebi da se nađe u istoj rečenici sa Sanaderom i k tome u istom kontekstu šteta je za njegov imidž napravljena. Sve je nastalo u vrijeme produženog vikenda kada u medijima nije bilo drugih zanimljivijih priča pa je cijela stvar isplivala u prvi plan i dodatno dobila na težini, a da je pravilno pripremljena i iskomunicirana, to se ne bi dogodilo', zaključio je Jugo.

290815,290726,290737,290815