NEMA MENI DO MENE

Milanović se očešao o Dansku, Latviju i Njemačku

24.09.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović ispred sebe je imao napisan govor o stanju nacije koji je trebao predstaviti javnosti, ali ni ovoga puta nije odolio da sve ne začini svojim doskočicama i dosjetkama

Tako se predsjednik hrvatske Vlade u svom jednosatnom govoru uspio očešati i o nekoliko ni krivih ni dužnih europskih zemalja.

Govoreći o investicijama koje ova Vlada uspjela privući premijer je kazao da će se u Zagrebu sagraditi drugi terminal zračne luke. 'Zagrebačka zračna luka je uvijek bila pristojna, ne velika, zato što u Hrvatskoj ima pet međunarodnih zračnih luka i nije Zagreb sve, kao što je to, recimo, Riga u Latviji ili neki drugi gradovi', nepotrebno je nadodao premijer na unaprijed napisan tekst. Uostalom, konstatacija mu nije ni točna jer Latvija, osim u Rigi, međunarodne zračne luke ima u gradovima Ventspils i Liepaja.

Nastavio u istom tonu govoreći o ekologiji. 'Dakle, ako smo očuvana država ekološki, onda je normalno, koliko god to bilo komplicirano, da je razmjerno veći dio Hrvatske ekološki zaštićen nego što je to Danska koja je industrijalizirana prije 200 godina i u dobroj mjeri zagađena, a neke druge zemlje prenapučene. Sve ima svoju cijenu, ali krajnji rezultat za nas može biti jako dobar', osvijestio nas je premijer Milanović koliko nam je zapravo dobro. Bolje nego Danskoj.

Potom je na tepih došla i Njemačka. Milanović je kazao da nas čekaju reforme i kao primjer da one donose stabilnost naveo Njemačku.

'…Njemačka je danas zato relativno stabilna, ali relativno', kazao je premijer 'superiorne', nestabilne Hrvatske.