RELATIVNI POBJEDNIK PRVOG KRUGA

Zoran Milanović: 'Idemo u drugi krug, ali ne u rat! Ratovi su gotovi!'

22.12.2019 u 22:15

Bionic
Reading

Relativni pobjednik prvog kruga izbora Zoran Milanović, koji je osvojio najviše glasova, poslije 22 sata obratio se u stožeru u Tvornici

Zahvalio je svima koji su glasali za njega. 'Idemo u drugi krug, ali ne idemo u rat. Ratovi su gotovi. Idemo u civiliziranu utakmicu i neka bolji pobijedi, vjerujem da sam taj bolji ja', kazao je Milanović, prekidan povicima okupljenih i pljeskom.

Na pozornicu je Milanović došao praćen 'Treblebassom' Svadbasa, pjesmom koja je svirala i na njegovom prvom skupu u Tvornici.

'Borit ću se da na izbore nagovorim sve one kojima je hrvatski interes u prvom planu, da budemo solidarna država, želim zemlju jednakih', poručio je.

'Nema gorčine u meni, ali nema ni straha', dodao je.

Kazao je da je svjestan toga da nije svima po volji, ali da će svima pristupiti kao prema osobi. Pozvao je sve 'da mu daju mali komad vjere bez koje ne postoji'.

'U Hrvatskoj nitko ne smije biti drugi i nitko ne smije biti zapostavljen. Imate pravo na sreću i na miran život', poručio je Milanović.

Kazao je kako mu je ova godina privatno bila teška, aludirajući očito i na smrt oca i brata usred kampanje.

'Nitko se u Hrvatskoj u kojoj ću biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Nitko. Nemam one čvrste, financijske, izvršne instrumente da to ostvarim, morat ćete mi vjerovati na riječ i ovo što je pred nama je vjerovanje na riječ između dvoje kandidata temeljeno na onome što smo dosad radili, govorili i ostvarili', kazao je.

  • +6
Zoran Milanović Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Kada budem predsjednik, svaka moja lojalnost prema svemu drugome osim hrvatskom Ustavu prestaje. Bit ću vjerski zagovaratelj tog Ustava. I to je sve, to je moja država, ali država nisam ja', zaključio je Milanović i još jednom svima zahvalio, nakon čega su u publiku pušteni i baloni.