PRVI SUSRET NAKON ZATVORA

Milanović se izljubio s Čačićem, pa zapjevao

11.07.2014 u 07:45

  • +4

Zoran Milanović i Radimir Čačić na svečanom otvorenju Marine Trogir

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović

Bionic
Reading

Na otvorenju Marine Trogir premijer Milanović pokazao je malo opuštenije lice - 24 sata javlja kako je zagrlio suprugu i zapjevao uz klapu. Tomu je prethodio prvi susret s bivšim predsjednikom HNS-a Radimirom Čačićem nakon njegovog izlaska iz zatvora. Čačić je kasno sinoć u Trogiru izjavio je novinarima da se u tome gradu sastao sa skupinom poduzetnika koji se žele uključiti u njegovu stranku čije je utemeljenje u tijeku

24 sata javlja kako je Milanović održao kraći govor na otvaranju "marine za 21. stoljeće" u kojemu je citirao Bodulsku baladu: 'tučedu nas nevere i kiše i svaki dan smo zgrbljeni sve više', ali je na kraju dodao: 'zgrbljeni nismo, već idemo naprijed uspravljeni'.

Hina, s druge strane, prenosi Čačićeve razloge dolaska u Trogir: "U Trogiru sam se sastao sa skupinom jakih poduzetnika koji su izrazili želju da se pridruže Narodnoj stranci - reformistima, a riječ je o skupini ljudi koji nikada nisu bili u politici i sada žele ući u nju", rekao je Čačić novinarima u Brodotrogiru gdje je nazočio otvaranju marine. Čačić je također rekao da se u Trogiru sastao i s nekim stranačkim kolegama, odnosno bivšim članovima HNS-a za koje tvrdi se sada priključuju njegovoj novoj stranci, ali nije spominjao njihova imena.

Za vrijeme ceremonije otvaranja marine u Brodotrogiru Čačić se pozdravio s predsjednikom vlade Zoranom Milanovićem, koji je također nazočio svečanosti.

"Ovo je moj prvi susret s Milanovićem otkako sam izašao iz zatvora, oduvijek smo nas dvojica imali dobre i odlične odnose i nema nikakvog razloga da (ih) nemamo i dalje", kazao je Čačić.

Na upit je li se po izlasku iz zatvora sreo s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić, Čačić je odgvorio niječno.

Na pitanje kojeg će od dvoje kandidata poduprijeti na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, Ivu Josipovića ili Kolindu Grabar Kitarović, Čačić je kazao kako će o tome odllučiti njegova stranka nakon što bude i službeno utemeljena.

Zamoljen da prokokomentira medijske informacije u njegovoj mogućoj koaliciji s Milanom Bandićem, Čačić je istaknuo kako je riječ o "jednoj bazičnoj političkoj poruci", čji je smisao da svi koji su nešto napravili i imaju rezultate, a nemaju ideološke predrasude, ne idu u sukobe.

"Idemo tražiti zajednički naziv za pomak u konstruktivno, sa svima razgovarama i razgovarat ćemo i mislim da sa svima imamo dobre odnose i da nam to stvara šanse", dodao je Čačić, pojašnjavajući planove svoje nove stranke. Dometnuo je kako ne isključuje ni razgovore sa HDZ-om i SDP-om.