UKIDANJE RADNE OBAVEZE

Milanović o odluci Ustavnog suda: Takva je, kakva je!

20.12.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se u Bruxellesu na odluku Ustavnog suda koji je ukinuo radnu obavezu liječnicima

'Pa volio bih prvo vidjeti tu odluku Ustavnog suda. A takva je, kakva je. Stajalište Vlade je bilo drugačije pa kad je vidim, možda ćemo polemizirati, a možda i nećemo, to je u ovom trenutku manje bitno. Bitno je da sustav funkcionira, da se ide u reformu, da građani dobiju solidnu uslugu i da se sustav racionalizira. Dakle da od istoga novca stvorimo kvalitetniju uslugu, a to je moguće', rekao je Milanović.

Ustavni sud danas je ukinuo i članak 42. Zakona o financiranju političkih stranaka. Zbog toga je, podsjetimo, SDP-u dodijeljena višemilijunska kazna zbog dvodnevnog kašnjenja objave podataka o financiranju kampanje. Na pitanje kakve će biti pravne posljedice toga, Milanović je kratko poručio.

'Ako je ukinuo članak, onda se ukidaju i pravne posljedice tog članka. Međutim s obzirom na to da kao Vlada o tome nismo dali očitovanje Ustavnom sudu, jer smo smatrali da smo u sukobu interesa i jer je većina ministara iz SDP-a, onda ni sada to neću komentirati - možda sutra na stranačkom skupu'.