KAO HDZ

Milanović: Ne pada nam na pamet galamiti 'mi smo pobijedili'

03.06.2013 u 20:51

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je za Dnevnik plus HRT-a da je zadovoljan što su ljudi na ovim lokalnim izborima rekli 'ne' isključivosti i ekstremizmu, posebno spomenuvši Split, Vukovar i Sisak gdje je, prema njegovom mišljenju, negativna kampanja koju je vodio HDZ bila najgora

Više puta je spomenuo kako je HDZ u kampanji pokušao podijeliti Hrvatsku te uskratiti ustavom zajamčena prava etničkim manjinama. Milanović je kazao je da je ukupno zadovoljan postignutim rezultatima, bez ikakvog trijumfalizma, ali mu zato ne pada na pamet pred novinare slati glavnog tajnika stranke koji će proglasiti pobjedu. Rekao je da on nije proglasio pobjedu i ne pada mu na pamet, kao HDZ-u, galamiti 'mi smo pobijedili'. On smatra da su rezultati 'tu negdje'. 

Na najave HDZ-a da će tražiti prijevremene izbore Milanović je lakonski kazao da se uvijek može zanovijetati, samo je pitanje koliko je to realno, naglasivši da je vladajuća koalicija stabilna.

Govoreći o Milanu Bandiću odbacio je mogućnost suradnje SDP-a i njegove liste u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, ali je napomenuo da će Vlada ispunjavati zakonske obaveze koje ima prema glavnom gradu i neće opstruirati izabranu gradsku vlast.

Naravno da nije propustio priliku naglasiti i da se tu razlikuje od HDZ-a jer njegovoj vladi za suradnju nije bitno tko je na vlasti u lokalnoj sredini.

Milanović se dotaknuo i najavljenog štrajka javnih službi rekavši da su zahtjevi sindikata nerealni jer novaca nema. Naglasio je da će se morati dogovoriti i da Vlada čini sve što je moguće kako bi sačuvala radna mjesta. U realnom sektoru su srezane plaće do 30 posto, a sindikati pokušavaju zadržati sve po starom. 'Ljudi, radimo za vas. Imajte strpljenja. Nemam ništa protiv sindikata, ali ne preuzimamo obveze koje ne možemo ispuniti, tako ne funkcioniramo. Vjerujem u jaku Hrvatsku koju ostali poštuju', kazao je premijer Milanović.