ZAKLJUČENA RASPRAVA

Milanović napao oporbu jer nije uputila nijedan suvisli prijedlog

24.09.2013 u 16:36

  • +19

Milanovićev govor o stanju nacije

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

U svojih završnih dvadeset minuta premijer Zoran Milanović, nakon što su klubovi zastupnika raspravljali o njegovom jutrošnjem izvješću o stanju nacije, zamjerio je oporbi što u iznošenju svojih stavova nije dala nijedan prijedlog, već je samo kritizirala

Prije nego što je 'istresao' sve što je imao, ispričao se zastupnicima jer je morao napustiti Sabor zbog važnih državničkih razgovora, ali i dodao da je pratio njihova izlaganja na televiziji koliko je mogao.

'Najveći dio svog govora posvetio sam gospodarstvu i očekivao sam to i od opozicije, ali nijedan savjet, što i kako činiti, nisam čuo. Volio bi da sam čuo neke ideje, ali njih nije bilo. Mi radimo i donosimo promjene. Ne stojimo na mjestu, a to sam najviše zamjerao bivšoj vlasti. Kad sam govorio o nečinjenju, govorio sam o stanju u financijama', kazao je Milanović.

Osvrćući se na kritike o stanju u zdravstvu i znanosti naveo je kako se pomaci u tim sektorima ne mogu vidjeti u godinu i pol dana jer se tamo radi dugoročno.

Naveo je kako namjerno u svom govoru nije previše pažnje posvetio temama koje posljednjih dana zaokupljaju javnost.

'Europska komisija mjesečno zaprima 200 prijava mjesečno. Kad maknemo stranačke igrice sa strane, ostaje da se radi o maloj stvari', istaknuo je Milanović i dodao da će što je i kako je dogovoreno oko lexa Perković javnost uskoro moći vidjeti.

Za kraj je odlučio pročitati dio posljednjeg monitoring izvješća koje je Europska komisija u ožujku ove godine uputila prema Europskom parlamentu u kojem stoji kako 'EK pozdravlja Vladine implementacije manjinskih prava u pogledu uporabe ćirilićnog pisma u Vukovaru'.

Čitavo izvješće ostavio je oporbenim zastupnicima da ga prouče.

'Hvala i doviđenja', zaključio je Milanović na kraju i otišao s govornice.