predsjednik u slavonskom brodu

Milanović: Ako se sami ne pobrinemo za sebe, vrištat ćemo kao mala kornjača ili žaba

16.05.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović nalazi se u Slavonskom Brodu, u kojem je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Slavonskog Broda. Tom prigodom održao je govor

'Moramo biti svjesni svijeta u kojem se nalazimo. On nije protiv Hrvatske, nije zao, nije dizajniran da nas uništi, ali ako se sami ne pobrinemo za sebe, nitko nas neće čuvati. Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti ili žaba koju nitko ne shvaća ozbiljno, i naši interesi bit će gaženi, a da oni koji to čine toga uopće neće biti svjesni', kazao je.

'Kad se veliki tuku, mali se odmiču od stola. Mala nacija kao što je naša nacija je koja mora gledati svoje interese i biti svjesna što želi i kako to ostvariti', rekao je predsjednik, prenosi N1.

'Hrvatska godišnje ubere pet milijardi kuna više nego što uplati. Novac za poljoprivredu zapravo je socijala, dobrodošla, ali prijelazna etapa. Kad maknemo tu europsku poljoprivrednu socijalu, koja neće učiniti Hrvatsku poljoprivrednom velesilom, ostalo nam je malo manje od tri milijarde kuna', kazao je Milanović, prenosi Večernji.hr.

'Dakle šest brodskih proračuna je hrvatska bilanca, to je naš plus. Moraš se pitati što si dao zauzvrat. Dao si svoju suverenost, pravo odlučivanja o nizu pitanja, dao si svoje strpljenje, ponos i dostojanstvo jer te vrlo često nitko ništa ne pita, a i kada to rade o stvarima koje te se tiču, kao što je BiH, i nitko te ništa ne pita, vidite da ne pitaju ni Turke, pa im onda dođu zadnji dan. Turska je malo veća od Hrvatske, jedno 23 puta', rekao je.