LINIĆ O PRAĆENJU

'Milanović je znao s kim se kartam i družim u svojoj kući'

20.06.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost još uvijek istražuje je li netko u represivnom sustavu zlouporabio svoje ovlasti i na možebitni nalog premijera Zorana Milanovića pratio Slavka Linića i njegovu obitelj i prijatelje. Iako je dio onoga što je bivši ministar financija napisao u predstavki već iscurilo u javnost, Linić je u intervjuu tjedniku Globus ispričao još neke detalje

U razgovoru za GlobusLinić pojašnjava kako je Milanović zloupotrebljavao službe i 'dao nalog za procesuiranje Linića kao kriminalaca i maltretiranje njegove obitelji'.

'Moja obitelj ne radi ni u jednoj državnoj tvrtki. Djeca moje supruge ne posluju ni s jednom državnom tvrtkom. Moja supruga je, također, zbog bolesti napustila radno mjesto i sada pokušava zaraditi koju kunu kao poduzetnica. Njezino praćenje i ometanje nje i njezine djece za mene je zločin koji pripisujem Zoranu Milanoviću. I to je ono što želim dokazati: da je taj prljavi posao obavio on osobno i da su mu u tome služili pojedini ljudi u policiji i službama', kazao je Linić u razgovoru za Globus.

O svemu tome progovorio je i u predstavci saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Podsjetimo, dio onoga što je tamo napisao već je iscurilo u javnost. Bivši ministar navodno se požalio i da je nakon njegova razlaza s premijerom pokrenuta istraga njegove obitelji i prijatelja te poslovnih subjekata koji su povezani s Ministarstvom financija. Linić u predstavci također navodi i kako mu se nekoliko prijatelja požalilo da ih PNUSKOK prati te da su se čak i u restoranima u koje dolazi raspitivali tko plaća račune.

U razgovoru za Globus Linić je iznio još detalja i objasnio na temelju čega je zaključio da je praćen.

Ako premijer u razgovoru sa mnom kaže da zna kad sam igrao karte, s kim sam igrao karte, s kim se družim u svojoj kući, kojim sve prijateljima idem u kućne posjete - onda mi doista nemamo o čemu razgovarati', kaže Linić za Globus.

Na tom praćenju, sumnja Linić, radio je PNUSKOK, a upravo njega može nadzirati saborski Odbor za unutarnju politiku. Što se pak tiče drugih sastavnica obavještajnog sustava, odnosno SOA-e, nadzor je tamo obavio predsjednik Ivo Josipović i Ured vijeća za nacionalnu sigurnost. Kao što se već zna, tada je utvrđeno da SOA nije vršila obradu nad Linićem i njegovom obitelji, a SOA-u je provjerio Ured vijeća za nacionalnu sigurnost koji je također utvrdio da nije bilo nikakve obrade od strane SOA-e. S druge strane iz MUP-a i Ravnateljstva policije opovrgavaju da su pratili Linića.