HOYLY O KRIZI U SDP-U

'Milanović je glavni krivac, to je opasno za Hrvatsku'

13.06.2014 u 19:47

Bionic
Reading

'Milanović je mogao biti u Brazilu, ali nije morao jer to nije njegov posao. Ako je već odlučio otići, trebao je sam platiti svoj put. Predsjednik Josipović je donio mudriju odluku', Izjavila je u emisiji HTV-a 'Javna stvar' predsjednica ORaH-a Mirela Holy

Na pitanje je li Josipović imao seksističku izjavu kada je za svoju protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović rekao: Mislim da je vrlo važno da osim fotografije imamo i ton', Holy je izjavila kako je na početku mislila da je takva.

'No, razgovarala sam s Predsjednikom koji mi je objasnio da bi izjavio isto i kada bi bilo riječ o muškom protukandidatu. O Grabar-Kitarović se je mnogo govorilo u medijima, nagađalo da će biti kandidatkinja HDZ-a, ona to dugo nije komentirala, pa sada Josipović očekuje i čuti nešto od nje. Predsjednik je krivo shvaćen', objasnila je Holy.


Mediji su i mene prozvali da imam seksističke izjave kada sam rekla da bi Vlada možda bolje funcionirala da ima u njoj više žena što nikako ne smatram seksističkom izjavom. Strašnije je da će sada neuspješni ministri biti postavljeni na neka mjesta ili funkcije koje trenutno obnašaju žene, to je čisti seksizam', poručila je čelnica ORaH-a za HTV

Komentirajući rekonstrukciju Vlade, Holy je izjavila kako su nesuglasice u SDP-u opasni za Hrvatsku, a Milanović je glavni krivac. 'Ako se situacija u stranci ne popravi, vrijeme je za prijevremene izbore', poručila je. No, Holy ne razumije i kako je HDZ prvi u anketama te smatra da je to veoma opasna politička poruka.

Današnja pravomoćna presuda protiv bivšeg premijera Sanadera Holy je komentirala kao dobra poruka ljudima na vlasti jer, kako je rekla, nitko nije nedodirljiv i svaki pokušaj za osobno bogaćenje i zloporaba ranije ili kasnije se otkrije.