KAKO BIRAČI HDZ-A VIDE PREMIJERA

'Milanović je bahat i ne razumije malog čovjeka'

30.12.2013 u 08:42

Bionic
Reading

Za aktualnu Vladu vodstvo HDZ-a reći će kako je loša i da ništa nije napravila. No što HDZ-ovi birači doista misle o vladajućima i kako ocjenjuju premijera Zorana Milanovića? Odgovore je dalo istraživanje agencije Ipsos Puls o radu Vlade provedeno u studenome. Iako su istraživanjem bile obuhvaćene i druge stranke, najzanimljivije je kako su premijera ocijenili birači njegova najvećeg političkog protivnika - HDZ-a, piše Jutarnji list

Prema istraživanju, Milanović je kod birača HDZ-a, očekivano, najlošije prošao zbog bahatosti. Takvim ga je, naime, ocijenilo njih 84 posto.

Što se tiče drugih karakteristika, Milanović je ipak prošao bolje. Tako istraživanje pokazuje da 48 posto njih smatra Milanovića odlučnim, a 46 posto da je hrabar u povlačenju nepopularnih poteza. Da Milanović ostavlja prostor ministrima da rade svoj posao, smatra 47 posto, a 45 posto drži da je premijer autoritet ministrima. Među HDZ-ovim biračima 37 posto slaže s tvrdnjom da Milanović ne popušta pritiscima različitih interesnih skupina, a 31 posto smatra da je čvrst u obrani nacionalnih interesa.

Da nije popustljiv prema EU-u, smatra 34 posto, a da vrijedno radi svoj posao, smatra 33 posto. Istraživanje je pokazalo i da ih 53 posto smatra kako je Milanović uključen u donošenje svih važnih odluka te da 62 posto smatra da je dovoljno prisutan u javnosti.

Nadalje, 32 posto HDZ-ovih birača smatra da Milanović nije korumpiran. Najlošije je premijer prošao kad je riječ o tome da 'razumije malog čovjeka' jer to smatra samo 21 posto. Kad je riječ o Vladi, 41 posto HDZ-ovih birača smatra da se Vlada bori protiv korupcije, a 24 posto drži da Vlada nije korumpirana, piše Jutarnji list.