GODINA DALEKIH PUTOVANJA

Milanović ipak ide u Brazil na Svjetsko prvenstvo

03.06.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović prihvatio je poziv brazilske predsjednice Dilme Rousseff da bude njezin gost na prvoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva između Brazila i Hrvatske u Sao Paolu, potvrđeno je iz Banskih dvora u utorak

Milanović će u Brazilu boraviti 12. i 13. lipnja. Prvog dana u društvu brazilske predsjednice gledat će utakmicu između brazilske i hrvatske reprezentacije kojom će biti otvoreno Svjetsko nogometno prvenstvo.

Drugog dana, u petak, predviđen je bilateralni sastanak Milanovića i Rousseff.

Dilma Rousseff na utakmicu otvaranja SP-a zvala je samo premijera RH, a u Brazilu mu sigurno društvo neće praviti predsjednik Ivo Josipović, koji je jučer novinarima kazao kako neće ići u Sao Paolo, podsjeća Novi list.

'Volio bih da sam ondje, ali to mi nije moguće, prvo zbog obveza koje imam ovdje, a drugo zbog financija', kazao je Josipović dodavši kako je reprezentativcima nedavno u Velikoj Gorici zaželio puno uspjeha u svim utakmicama na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, Zoran Milanović početkom ožujka proveo je gotovo dva tjedna na službenom putu u Australiji i Novom Zelandu. Prema podacima koje smo na jedvite jade uspjeli dobiti Ureda za odnose s javnošću, Vlada je na spomenuto putovanje potrošila najmanje 324.329 kuna, i to bez troškova hrane, pića…