izbavljenje od ropstva

Milanović i Plenković građanima židovske vjeroispovijesti uputili čestitku u povodu blagdana Pesaha

15.04.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je građanima židovske vjeroispovijesti uputio čestitku u povodu blagdana Pesaha, istaknuvši slobodu kao najveće i najvrjednije blago pojedinca, zajednice i naroda, a vlastitom čestitkom pridružio se i predsjednik Milanović

Premijer je u čestitci naglasio kako nas Pesah, blagdan koji slavi izbavljenje od ropstva i slobodu, podsjeća da je ostvarenje slobode najveće i najvrjednije blago pojedinca, zajednice i naroda.

"Upravo u današnja izazovna i teška vremena, ne smijemo zaboraviti poruku Pesaha. Neka nam ona bude nadahnuće i poticaj da ustrajemo u zaštiti temeljnih ljudskih prava, u zajedništvu i uzajamnom poštovanju", poručio je.

Svim vjernicima i vjernicama židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj poželio je da nadolazeće blagdane provedu u ozračju mira, sreće i zadovoljstva, u krugu obitelji i najmilijih.

"Hag Pesah sameah!", zaključio je Plenković u čestitci.

"Blagdan Pesah simbolizira izlazak iz ropstva, naglašava vrijednost slobode svakog čovjeka i naroda, upućuje na poštivanje ljudskog dostojanstva u društvu", poručio je Milanović u svojoj čestitci.

Naglasio je kako u doba kada su mir i napredak ugroženi, a ljudi se opet moraju boriti za vrijednosti koje simbolizira Pesah, moramo još snažnije zagovarati međusobno razumijevanje i težiti poštovanju među ljudima i narodima.

"Učinimo sve da poruke Pesaha budu dio svakodnevnog života u današnjem svijetu te ostanu trajno nadahnuće čitavom čovječanstvu. Uz te želje, svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti čestitam najveći židovski blagdan", stoji u čestitki Predsjednika Republike.