plenković u rijeci

'Milanović hrvatskoj javnosti prodaje boze...On je možda spavao tijekom ulaska Hrvatske u Europsku uniju'

12.05.2021 u 10:40

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Primorsko-goranskoj županiji komentirao je aktualne političke teme. Osvrnuo se na Zorana Milanovića i moguće popuštanje epidemioloških mjera

Što se tiče danas izabranog vršitelja dužnosti KBC-a Sestre milosrdnice Zorana Vatavuka, nakon što je dosadašnji ravnatelj Mario Zovak dao ostavku, premijer je kazao da od Vatavuka očekuje da sredi situaciju u Vinogradskoj.

Na pitanje hoće li se u petak ublažiti epidemiološke mjere, odgovorio je: 'Hrvatska je u pogledu mjera išla na balansiran način. Proteklih dana možete vidjeti kakve su reakcije građana zemalja koje su imale restriktivne mjere, u kojima je mjesecima postojao policijski sat… Hrvatska je pronašla balans između zdravstvene zaštite i rada, između zdravstvene zaštite i obrazovanja. Mislim da smo u tome i uspjeli.'

Izrazio je žaljenje zbog onih koji su preminuli od ili s Covidom-19.

'Sada smo u situaciji da imamo dovoljne količine cjepiva, želimo ostvariti cilj da se do 30. lipnja cijepi 50 do 55 posto odrasle populacije', dodao je.

  • +10
Andrej Plenković u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Ići će se u pilot-projekte da vidimo što se događa na većim okupljanima. Kako epidemija bude slabija, a cijepljenost veća, to ćemo se brže vratiti u normalan život', naglasio je. Kaže da će se otvaranje unutarnjih prostora kafića i restorana dogoditi kada bude primjeren trenutak za to.

Na pitanje ima li volje za daljnje sukobljavanje s predsjednikom Milanovićem, odgovara:

'Milanović hrvatskoj javnosti prodaje boze i u tome mu se priključila njegova kandidatkinja koja neće biti predsjednica Vrhovnog suda. Netko nas želi vratiti u vrijeme kada je politika birala vrhovne suce.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Ima ljudi koji su pročitali njezin program. On ju je apsolutno diskvalificirao da postane predsjednica Vrhovnog suda. Ne može postati predsjednik suda netko tko ne poštuje pravni poredak. Case closed', rekao je.

Kazao je da Zlata Đurđević i Milanović poručuju - neka HDZ bira suce.

To da suce bira Sabor, to bi bio korak unazad za 30 godina. 'Kava je to teza, svi bi bili fascinirani da je Hrvatska 2021. odlučila da Sabor bira suce', ironično je dodao.

'On je možda spavao tijekom ulaska Hrvatske u Europsku uniju', dodao je. 'Bozu možeš prodavati onome koji ne zna ništa. Onome koji nešto zna, ne možeš prodavati bozu', smatra.

  • +18
Andrej Plenković u brodogradilištu 3. maj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL