PRVI POSJET BRODOM

Milanović uplovio u crnogorsku luku Tivat pa se sreo s Đukanovićem, predsjedničke delegacije se srdačno rukovale

22.06.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović doputovao je u ponedjeljak u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori tijekom kojeg će se susresti s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem te s predstavnicima crnogorskih Hrvata i hrvatskih tvrki koje posluju u Crnoj Gori

Brod "Omiš" Hrvatske ratne mornarice oko 13 sati uplovio je u luku Tivat, a Milanović je nakon što je pozdravio počasni postroj vojske Crne Gore, automobilom nastavio ka crnogorskoj prijestolnici Cetinje gdje ga je svečano dočekao predsjednik Milo Đukanović.

  • +9
Cetinje: Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ugostio Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: SAVO PRELEVIC/PIXSELL

Nakon protokolarne svečanosti, svi sudionici delegacija su se srdačno rukovali, što je prilično osjetljiva gesta u vrijeme koronakrize.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Predsjednik Crne Gore

Milanović će se susresti i s premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem.

Posjet predsjednika u crnogorskim medijima najavljen je kao „prvi službeni predsjednički posjet nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti uzrokovane pandemijom covida-19".

Iz Milanovićeva ureda ranije je priopćeno da će s Đukanovićem razgovarati o bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa, te da Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima.

Nakon što daju izjave za javnost predsjednici Milanović i Đukanović posjetit će muzej kralja Nikole na Cetinju, dok će drugog dana posjeta, dvojica predsjednika ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

  • +12
Cavtat: Predsjednik Zoran Milanović brodom ratne mornarice otišao u posjet Crnoj Gori Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL