PREMIJER U OBLACIMA

Milanović: Avion? Što se mene tiče, neka kupe 10!

14.02.2013 u 13:44

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović prokomentirao je i na današnjoj sjednici hrvatske Vlade raspravu o kupnji zrakoplova za potrebe Agencije za civilno zrakoplovstvo, vrijednog 64 milijuna kuna, rekavši da 'što se njega tiče, neka kupe 10 aviona'

'Ako to Agenciji treba za posao i ako im je mali ili veliki avion sredstvo za rad, neka ga kupe. Hoće li ga koristiti Vlada? Teško, iako je teoretski moguće. Ništa u Hrvatskoj bez populističke hajke. Kao da se kupuje nekakvo sredstvo za zabavu članova Vlade', komentirao je premijer Milanović.

Ocijenio je kako i za tu kupnju, kao i za druge poslove, 'vjerojatno postoji procedura', no i rekao kako se time 'hrani prljava mašta nekih ljudi'. Po njemu, kritike i prozivanja Vlade zbog tog slučaja posljedica su transparentnosti i otvorenosti rada kabineta kojem je na čelu.

'Stručnjak za PR sigurno mi ne bi savjetovao da o tome govorim, ali s nama neće biti skrivanja. Ljudima mora biti jasno zašto se nešto radi i mora se ponavljati jer istina je uporna kao tiha voda', zaključio je Milanović.

Nabava zrakoplova za potrebe Agencije za civilno zrakoplovstvo izazvala je negodovanje dojma dijela javnosti, jer je ocijenjeno kako se radi o nepotrebnom luksuzu za političare.

Agencija je objasnila kako je riječ o kupnji za vlastite potrebe i to uglavnom za poslove postavljanja standarda, odnosno sigurnosti avionskih prilaza hrvatskim zračnim lukama.