FRKA U UDBINI

Milan Bandić u Lici 'muti vodu' Domoljubnoj koaliciji

22.10.2015 u 11:08

Bionic
Reading

Na sastanku užeg predsjedništva HSP-a AS ogranka Udbina, održanom u srijedu navečer, predsjednik HSP-a AS ogranka Udbina i vijećnik u Općinskom vijeću Općine Udbina Ilija Šljivić podnio je neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci zbog, kako je kazao: 'Neslaganja s kriminalnom politikom HDZ-ovog načelnika Općine Udbina Ivanom Pešutom i sluganskom politikom HSP-a AS koja se protivi interesima naroda na području Općine Udbina'

Kap koja je prelila čašu politika je zapošljavanja Domoljubne koalicije koju u Udbini provodi koalicija HDZ-a i SDSS-a te HSS. 'Pripadnici hrvatskoga naroda očito nisu dovoljno dobri ili podobni da bi bili zaposlenici u bilo kojem općinskom poduzeću ili samoj Općini Udbina, a što dokazuje i nedavno otpuštanje 90 posto zaposlenika općinskih komunalnih društava hrvatske nacionalnosti. HDZ-ov donačelnik iz redova hrvatskoga naroda Zlatko Brkić ni na koji način nije reagirao na navedena otpuštanja i permanentna kršenja prava manjinskoga naroda u Udbini, što mu je osnovni posao, čime tzv. domoljubna koalicija u Udbini gubi svaki smisao', kazao je Ilija Šljivić.

Na ovakav se korak odlučio, dodao je, zbog nezadovoljstva svih mještana Udbine višegodišnjim sustavnim šikaniranjem od onih koji su birani da budu u službi običnih ljudi, a ne da budu sami sebi svrha.

Zbog svih tih problema on osobno i, kako je rekao, oko 90 posto bivšeg članstva podržat će listu Bandić Milan 365 u 9. izbornoj jedinici s nositeljicom liste Ivanom Tomaš, bivšom desnom rukom HDZ-ova ličko-senjskog župana Milana Kolića.