SlovenijA

Migrantima-otmičarima produžen pritvor zbog opasnosti od bijega

10.06.2019 u 14:20

Bionic
Reading

Trojici migranata koji su početkom svibnja oteli 79-godišnjeg Slovenca u njegovu vinogradu kod mjesta Črnomelj i uzeli mu vozilo kako bi se odvezli u Italiju, produžen je pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je u ponedjeljak nadležni sud u Novom Mestu

Osumnjičeni su za kaznena djela pljačke, otmice i oduzimanja motornog vozila, a sudska istraga još nije završena, pojasnili su na sudu.

Riječ je o 25-godišnjaku iz Maroka i dvojici 18-godišnjaka iz Alžira.

Skupina migranata je početkom svibnja otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u šumi blizu Sežane, na drugom kraju države, te pobjegla u Italiju gdje ih je privela talijanska policija i vratila u Sloveniju.

Oteti Slovenac rekao je policiji da su u skupini migranata koja su ga otela bila četvorica, ali je jedan kasnije izašao iz automobila.

Taj je slučaj uznemirio stanovnike južne Slovenije i izazvao je prosvjede desne oporbe u parlamentu koja je zatražila odlučnije mjere za sprječavanje ilegalnih migracija na južnoj granici i slanje vojnih ophodnji te postavljanje dodatnih ograda.

Vlada je pak konstatirala da unatoč do sada najdrastičnijem incidentu s ilegalnim migrantima policija kontrolira situaciju te da dodatne mjere za sada nisu potrebne.