istraga se nastavlja

Migrant iz skupine Alžiraca se utopio pri prelasku rijeke u Sloveniji

27.11.2018 u 14:44

Bionic
Reading

Slovenska policija potvrdila je u utorak da se jedan muškarac iz skupine migranata iz Alžira, koje su zatekli nakon prelaska granice blizu Ilirske Bistrice, utopio

Glasnogovornica policijske uprave Koper Anita Leskovec kazala je da je u selu Topolc ujutro nešto prije 8 sati otkrivena i privedena skupina od šest migranata te da je, prema prvim podacima, riječ o migrantima iz Alžira.

U razgovoru s policijom odmah su rekli da jedan od njih prilikom prijelaza rijeke Reke, koja je vrlo hladna u ovo doba godine, nije došao na drugu stranu obale.

'Kazali su da su ga vidjeli kao je nestao ispod površine vode', kazala je policijska glasnogovornica.

Odmah je pokrenuta akcija pretrage i spašavanja u koju su, uz policajce, bili uključeni vatrogasci, članovi  lokalnog ronilačkog društva i rafting kluba.

Nešto prije 13 sati u rijeci je pronađeno muško truplo. Dežurna liječnica na tijelu nastradalog nije našla tragove nasilja i konstatirala je da je uzrok smrti utapanje.

Policija će nastaviti istragu kako bi se ustanovile okolnosti nesretnog događaja i identitet preminulog migranta, navela je u priopćenju koparska policija.