inovativno rješenje

Miami oružje zaplijenjeno na ulicama od bandi šalje u Ukrajinu

02.08.2023 u 09:11

Bionic
Reading

Ukrajinski zastupnik Marjan Zablotski objavio je da je policijska uprava Miamija Ukrajini donirala više od 100 komada vatrenog oružja koje je zaplijenila na ulicama toga grada.

Donirano oružje bit će predano pripadnicima unutarnje sigurnosti Ukrajine i policijskim snagama, a ne vojnicima na bojišnici.

U objavi na Facebooku Zablotsky je napisao da se dogodio se prvi slučaj u povijesti prijenosa oružja zaplijenjenog u SAD-u. “Dar policije grada Miamija koja se prva odlučila na ovakav korak. 101 jedinica prve serije već je isporučena u Kijev. Divni donator donirao je 148.000 patrona", rekao je Marjan Zablotski.

Prošlog lipnja, policijska uprava Miamija pokrenula je svoj "Program povrata oružja Guns 4 Ukraine", koji je stanovnicima grada nudi 50 dolara za pištolje, 100 dolara za sačmarice i 150 dolara za puške.

Još u ljeto 2022. ukrajinski diplomati počeli su raditi na transferu oružja zaplijenjenog na američkim ulicama u Ukrajinu, a prvi učinci se vidi godinu kasnije.

Grad Miami je prvi podržao ideju prebacivanja viška civilnog naoružanja u Ukrajinu, kao i oružja zaplijenjenog u Sjedinjenim Američkim Državama u zemlji koja se brani od ruske agresije.