ZASTUPNICI LJUTI

'Mi bi trebali biti taoci sujete, arogancije i taštine Siniše Hajdaša Dončića'

29.04.2015 u 11:05

Bionic
Reading

'Ako do monetizacije prema modelu B zbog nečega ne dođe, opet ćemo imati problem jer moramo smanjivati deficit, a onda će nam opet biti upitne isplate i mirovina po ovom iznosu isplate iz državnog proračuna, izjava je ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića koja je toliko uznemirila saborske zastupnike da su jutros na početku zasjedanja zatražili stanku. Takva izjava, smatraju, nedopsutiva je i nepotrebno je uznemiravanje javnosti

'Isplata mirovina u Hrvatskoj bila je i prije Dončića, biti će i nakon Dončića. Međutim, ova njegova izjava je s jedne strane uznemirivanje javnosti neistinama i s druge strane pokušaj zastrašivanja lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta i političkih oponenata koji su također iskazali protivljenje takvom modelu.To je i zlouporaba dužnosti i autoriteta ministra člana Vlade. Slanje takvih poruka je neodgovorno ponašanje, nedopustivo i neprihvatljivo. Svi bi mi u Hrvatskoj trebali biti taoci njegove sujete, arogancije i taštine koju iskazuje u svojem svakom javnom nastupu kada tvrdi da je jedini i najpametniji znalac u gospodarenju autocestama', kazao je Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista.

HDZ-ov Ivan Šuker podsjetio je da je Vlada Hrvatskim autocestama u protekle 2,5 godine oduzela preko 2 milijarde i 200 milijuna prihoda s osnova onih 40 lipa koje se uplaćivalo iz cijene goriva koji su uplaćivali građani. Da su ti novci ostali HAC-u moglo se kreditno zaduženje smanjiti za 8 posto.

'Kad nemate argumenata onda je najlakše zagrmiti preko medija nećete imati za mirovine i za plaće. Mirovine i plaće i hrvatski proračun nemaju nikakve veze sa ovom pričom o HAC-u. Naprosto nema nikakve veze. Hrvatske autoceste nisu ničija politička prćija, to je ključni infrastrukturni objekt u Hrvatskoj. Što bi bilo s Dalmacijom i Likom da nije bilo tih utocesta. Uvijek smo bili protiv ovakvog načina upravljanja autocestama i nitko nema pravo prijetiti hrvatskim umirovljenicima', rekao je Šuker.