NAGLA PROMJENA VREMENA

Meteorolozi izdali upozorenje za veći dio Hrvatske

24.05.2016 u 00:44

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je na svojim stranicama veliku promjenu vremena koja bi se trebala dogoditi tijekom današnjeg poslijepodneva. Narančasto upozorenje izdano je za područje Istre, Kvarnera, Primorja, Like i Gorskog kotara, središnje i sjeverozapadne hrvatske te većine otoka, osim onih na krajnjem jugu Hrvatske

Narančasto upozorenje znači da je vrijeme koje slijedi opasno i da su moguće neuobičajene vremenske prilike te da nije isključeno da zbog njega dođe do materijalne štete i ljudskih žrtava.

Jače naoblačenje s kišom, ponegdje i izraženijim pljuskovima s grmljavinom, najprije se očekuje na sjevernom Jadranu, a do večeri i na većem dijelu obale te u zapadnim predjelima.

Vjetar umjeren jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo, prema kraju dana na sjevernom Jadranu u okretanju na zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27, a u istočnoj Slavoniji i do 29 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak poslijepodne za cijelu Hrvatsku objavio čitav niz upozorenja, ponajprije zbog vjerojatnosti grmljavinskog proloma oblaka, a ponegdje i zbog mogućeg olujnog vjetra.