prognoza vremena

Meteorolozi imaju dobre vijesti, osim za sjeverni i južni Jadran te gorske dijelove Hrvatske

30.10.2018 u 07:29

Bionic
Reading

U većini zemlje kreće razvedravanje, a izraženiji pljuskovi s grmljavinom mogući su u nekim predjelima

U noći i u utorak ujutro oblačno s kišom, na Jadranu i krajevima uz njega mjestimice i obilnijom, a mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorošloški zavod.

  • +65
Jugo Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Već prijepodne u većini krajeva djelomično razvedravanje. Oblačnije, još povremeno s kišom ili pljuskom, zadržat će se uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu, te u gorskim predjelima.

Vjetar će slabjeti i na kopnu okrenuti na jugozapadni, dok će na Jadranu puhati umjeren do jak južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21 °C.

U srijedu pak u noći i ujutro oblačno s kišom, na Jadranu i krajevima uz njega mjestimice i obilnijom, a mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Već prijepodne u većini krajeva djelomično razvedravanje. Oblačnije, još povremeno s kišom ili pljuskom, zadržat će se uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu, te u gorskim predjelima. Vjetar će slabjeti i na kopnu okrenuti na jugozapadni, dok će na Jadranu puhati umjeren do jak južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21 °C.