nestabilno vrijeme

Meteoalarm upaljen gotovo za cijelu zemlju, pripremite se na pljuskove s grmljavinom

04.07.2023 u 09:14

Bionic
Reading

U većini krajeva Hrvatske danas će biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom

Lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku, osim obale Dalmacije, za danas izdao žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine.

Duž dalmatinske obale i na otocima barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na moru ujutro umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, prognoza je DHMZ-a.

U srijedu djelomice sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana sve je veća vjerojatnost za kišu, osobito na sjeveru unutrašnjosti gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom.

Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Najviše sunčana vremena te uglavnom suho bit će na dalmatinskoj obali. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren jugoistočni. Na moru će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 17 do 22 °C, u gorju malo niža. Najviša dnevna između 27 i 31 °C, javlja DHMZ.

  • +5
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL