PRORAČUNSKA PUTOVANJA

Mesić traži od Bandića da podastre račune

26.08.2009 u 14:29

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkoga HDZ-a Jasen Mesić izvijestio je danas da su zatražili popis putnih troškova gradonačelnika Milana Bandića i odgovore na pitanja tko je sve išao na putovanja po Hrvatskoj i zašto te je najavio da će tražiti Bandićevu odgovornost jer bezrazložno troši gradski novac

ZAGREB - "Svjedoci smo turističkih putovanja i donacija bez kriterija, a sve to iz zagrebačkoga gradskog proračuna i zato smo tražili službeno očitovanje, bila predsjednička kampanja proglašena ili ne", rekao je danas predsjednik zagrebačkoga HDZ-a Jasen Mesić na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Napomenuo je kako ih u HDZ-u ne zabrinjava koliko će u SDP-u biti predsjedničkih kandidata, no, dodao je, problem je što se novac troši iz gradskog proračuna.

"Tražimo da to prestane i da se što prije sazove sjednica Gradske skupštine kako bismo mogli raspraviti o Bandićevoj odgovornosti", istaknuo je, dodajući kako glavni gradski projekti stoje dok Bandić obilazi Hrvatsku.

Podsjetio je da je Bandićev "prvi potez nakon lokalnih izbora bio povećanje zone naplate parkiranja", a primjerice detaljnog plana o otpadu još nema.

"Sve to želimo raspraviti na skupštinskoj sjednici jer, po svemu sudeći, na jesen možemo očekivati povećanje cijena komunalnih usluga", ocijenio je Mesić.

Na upit novinara da komentira istraživanje po kojemu je HDZ-ovo biračko tijelo više naklonjeno Bandiću od SDP-ova Jasen Mesić je odgovorio da su ankete "varljiva stvar i da to nije relevantno jer će HDZ imati svojega predsjedničkog kandidata".

Zamoljen da komentira to što Bandić na poziv obilazi gradove i općine gdje je na vlasti HDZ te da ga sa zadovoljstvom primaju, kao i njegove darove, a neki od njih čak tvrde kako je najbolji gradonačelnik kojeg je Hrvatska imala, Jasen Mesić je odgovorio kako se može shvatiti da ga se zove, ali on zasigurno nije najbolji gradonačelnik, a za sve 'darove' moraju postojati kriteriji, svrha i način na koji se dodjeljuju.