DEBLOKADA PREGOVORA S EU

Mesić: Premijerka Kosor je zakucala gol

12.09.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Teško je reći tko je najzaslužniji za konačan uspjeh pregovora sa Slovenijom, jer je bila stvar u dokazivanju principa, no jedna je činjenica jasna: premijerka Jadranka Kosor je zakucala gol, kazao je predsjednik Stjepan Mesić u subotu u Splitu, odgovarajući na novinarska pitanja nakon proslave 65. obljetnice prelaska Hajduka na oslobođeni teritorij

Uspjelo se da se pitanje graničnog spora počne rješavati odvojeno, bilateralno između Hrvatske i Slovenije, te da to ne utječe na ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kao što ni Sloveniji nije smetalo da s takvim otvorenim pitanjem postane članica, rekao je Mesić. Za njega je granični spor rasprava o činjenicama, koja će tek doživjeti svoje rješenje.

'Kad netko kaže da mu nešto pripada, a drugi kaže da mu pripada to isto, onda o tome odlučuje sud', rekao je Mesić. Uz nazočnost na proslavi velikog Hajdukovog jubileja, predsjednik Mesić je s britanskim veleposlanikom Davidom Bluntom u Splitu otvorio i izložbu 'Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira' u galeriji foto kluba Split.

Na izložbi je fotografijama ovjekovječeno sudjelovanje oružanih snaga dviju zemalja u mirovnim misijama u Afganistanu i Čadu.