SJEDNICA VRHA STRANKE

Merzel: Nema štete po SDP, jer slučaja ni nema

05.02.2014 u 20:45

Bionic
Reading

Sjednica Predsjedništva SDP-a na Iblerovu trgu, prvi sastanak vrha stranke nakon što su u javnost izbile afera Pomoćnik te slučaj Merzel, započela je oko 18 sati, a završila nedugo iza 20 sati. Većina sudionika zgradu su napustili na stražnji izlaz, izbjegavši na taj način brojne okupljene novinare. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, koji se po okončanju sjednice ipak ukazao na glavnom ulazu, rekao je tek da je sastanak prošao 'odlično'

Na sastanku se među prvima pojavio premijer Zoran Milanović, a novinarima se prije sjednice obratila sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. Potvrdila je da će optužbe na njezin račun sigurno biti jedna od tema sastanka. Upitana ima li potporu svojih stranačkih kolega, kazala je da je i ona javno dobila potporu kolega.

Novinari su je pitali i jesu li optužbe iznesene na njezin račun nanijele štetu SDP-u.

'Cijeli slučaj nije mogao nanijeti štetu SDP-u, jer slučaja ni nema. Ima samo niz kleveta, laži i neistina koje su se u pravilu uvijek do sada pojavljivale', rekla je Lovrić Merzel.

Zamolila je medije da se ne dira njezina privatnost, misleći pritom na fotografije njezine djece i uže obitelji koje su se ovih dana pojavljivale u medijima.

Kazala je da je ona osobno sprema odgovarati za sve jer je odabrala javni poziv, ali je zamolila da se njezinu obitelj ne dira.

Ponovila je da joj još uvijek nije stigao nikakav poziv iz Državnog odvjetništva.

Komadina: SDP je više od zbira pojedinaca

Na pitanje je li SDP u krizi, s obzirom na afere Pomoćnik i Merzel, potpredsjednik stranke Zlatko Komadina rekao je da je SDP nešto više od zbira pojedinaca, 'prema tome SDP nije u krizi niti će biti'.

Na pitanje treba li Predsjedništvo razgovarati o slučaju Merzel, Komadina je rekao da prije svega svatko treba svoj posao pošteno i odgovorno raditi.