POKOLJ NA FARMI

Meksikanci traže ubojice emigranata

26.08.2010 u 22:17

Bionic
Reading

Meksička vojska u četvrtak je počela pročešljavati izolirano područje nedaleko od teksaške granice u potrazi za počiniteljima najgroznijeg pokolja u sve krvavijem ratu oko droge u toj zemlji.

Dan nakon pronalaska 72 ubijena tijela na jednom ranču, teško naoružani vojnici u oklopnim transporterima, kamionima i džipovima pretražuju naselja i gradiće u pograničnom području, a iz zraka sve nadziru helikopteri.

Čini se da su žrtve, za koje se vjeruje da su migranti iz Srednje i Južne Amerike, bile vezane i da su im stavljeni povezi na oči prije nego što su ih postavili pred zid i usmrtili pucanjem.

Snage sigurnosti ubile su trojicu naoružanih muškaraca i uhitile još jednog u srijedu doku su se približavale ranču, ali je tijekom sukoba nekolicina pripadnika skupine uspjela pobjeći.

Migranti koji nastoje ući u SAD sve su češće meta otmica raznih narko skupina koje potom za njih zahtijevaju otkupninu, a pokolj na ranču u meksičkoj državi Tamaulipas najgori je od početka sukoba oko puteva za krijumčarenje droge koji Zaljevski kartel vodi sa svojom odmetnutom skupinom Zetas.

U nasilju povezanom s drogom u nešto manje od četiri godine poginulo je više od 28 tisuća ljudi.