potpredsjednik vlade

Medved: Prosvjed na Markovu trgu pokazuje da je oporba i dalje bez vizije

17.02.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Vlade Tomo Medved komentirao je u subotu prosvjed koji je na Trgu svetog Marka organiziralo 11 lijevo-liberalnih stranaka, kazavši kako on pokazuje da je oporba i dalje bez vizije

„Na žalost, oni i dalje sve svoje politike baziraju na mržnji prema HDZ-u, prema Vladi, a to nikada nikome nije uspjelo“, rekao je ministar. Naglasio je i kako se od oporbe očekuje da ima konkretne programe, ali da se to, „zasad“ u našoj oporbi ne vidi.

„Tih jedanaest stranaka imaju pravo na artikuliranje svojih stavova i svojih pozicija, ali ne vidim da oni to mogu ostvariti uspješno. Čak mislim da ovime neće polučiti, ne samo za njih željen, nego nikakav uspjeh“, izjavio je ministar i dodao da će izbori, kad god budu, to pokazati.

  • +61
Prosvjed 'Dosta je! Idemo na izbore!' Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Upitan za jučerašnju izjavu predsjednika Republike u kojoj je spominjao „šatoraško divljanje“ i dizanje „oluje“, Medved je istaknuo kako je 555 dana braniteljskog prosvjeda bilo nužno u nastojanju da se branitelji izbore za ugroženo im dostojanstvo.

  • +22
Prosvjed 'Dosta je!' na Markovu trgu Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

„A na kakvu "oluju" predsjednik misli, to bi mogao pojasniti samo on“, odgovorio je Medved koji je u Krivom Putu bio na obilježavanju 30. godišnjice pogibije Damira Tomljanovića Gavrana.

'lipa i radosti'

Pogledajte najzanimljivije transparente s prosvjeda u Zagrebu

Pogledaj galeriju