MILAN BANDIĆ

'Mediji ne trebaju plašiti ljude s privatizacijom vodovoda'

23.09.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas da se gradska infrastruktura nikada neće privatizirati, već će se s određenim djelatnostima u podružnicama Zagrebačkog holdinga ići na tržište.

Bandić je na novinarsko pitanje o navodnim sukobima u Upravi Holdinga oko izdvajanja i privatizacije nekih podružnica iz gradske megatvrtke rekao da će Uprava predložiti koje će djelatnosti podružnica ići tržište, dok se kapitalni komunalni monopol, odnosno infrastruktura nikada neće privatizirati.

Neće se privatizirati vodoopskrba niti će građani zbog toga dobivati veće račune za vodu, ustvrdio je Bandić dodavši kako mediji ne trebaju "plašiti ljude s tim".

Najavio je kako će se za desetak dana znati tko su direktori podružnica Zagrebačkog holdinga, a s obzirom da se prijavilo puno žena, možda će se realizirati njegova najava da će 52 posto funkcija pripasti ženama.

Na upit o novim pravilima o kućnim ljubimcima u javnom prijevozu Bandić je odgovorio da se neće diskriminirati vlasnike kućnih ljubimaca, ali ni vlasnici neće smjeti maltretirati ljude bez kućnih ljubimaca. Tolerirajmo se međusobno i štitimo interese jedni drugih, poručio je gradonačelnik.

Na Trgu bana Jelačića Bandić je danas otvorio manifestaciju "Obrtnici proizvođači suvenira Grada Zagreba - Zagrebu", na kojoj se do 25. rujna sa svojim suvenirima predstavlja 21 zagrebački obrtnik.

Predsjednik zagrebačkog Udruženja obrtnika Vlado Crkvenac istaknuo je da proizvođači suvenira žele održati tradiciju izrade suvenira vlastitim rukama, te dodao kako se "onome čemu smo se mi veselili kao djeca, vesele se i danas naši unuci".

Bandić je ocijenio kako Zagreb ima dovoljno prepoznatljivih suvenira, ali ih treba bolje PR-ovski osmislili i brendirati, te više uložiti u njihovu promociju.