na vrhu piramide

Mažar: Penava je odgovoran za pad sigurnosti i standarda u Vukovaru

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.11.2021 15:16
  • Objavljeno 03.11.2021 u 15:16
Nikola Mažar

Nikola Mažar

Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Zastupnik HDZ-a Nikola Mažar u srijedu je osudio kolumnu Borisa Dežulovića o Vukovaru, ali je kritizirao i vukovarskog gradonačelnika i predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu zbog narušavanja međunacionalne sigurnosti i pada kvalitete života u zadnjih godinu dana

"HDZ grada Vukovara već je priopćenjem osudio kolumnu Borisa Dežulovića, u vrijeme kada od sredine rujna do kraja studenoga, mi koji smo u Vukovaru i okolnim naseljima dnevno palimo svijeće i obilježavamo sjećanje na stradale i nevine žrtve velikosrpske agresije. Pokušaj obezvređivanja te žrtve i domovinskog pijeteta grada Vukovara neće uspjeti nego samo ojačati snagu, simbol i ponos svih Vukovaraca i svih kojima je Vukovar u srcu", izjavio je u Saboru novinarima vukovarski HDZ-ovac Nikola Mažar.

Osvrnuo se i na izjavu gradonačelnika Vukovara i čelnika DP-a Ivana Penave koji je kazao da je Franjo Tuđman porazio velikosrpsku politiku, a ova vlast je vraća, pozvavši ga da 'posluša povijesni govor predsjednika Tuđmana koji je Vlakom mira došao u Vukovar i rekao tada u kojem smjeru treba ići Vukovar'.

"Činjenica je da su upravo u posljednjih godinu dana međunacionalna sigurnost i kvaliteta života dovedeni u pitanje i da su se ljudi sigurnije osjećali 1998. godine nego u proteklih godinu dana. Bili smo svjedoci da su se na svakih sto metara nalazili policijski automobili i da i danas policijski kombiji čuvaju djecu koja idu u vukovarske škole te da je bilo niz nasilnih incidenata, ekscesa i tučnjava", rekao je Madžar.

Dodao je i kako odgovorni političari, pogotovo u gradu poput Vukovara, ne bi to smjeli dopustiti. "Svi mi političari, bez obzira na razinu, moramo voditi brigu i o žrtvi i o ranama Vukovara gdje se još uvijek traga za više od 1800 nestalih, ali i voditi brigu o sadašnjosti i budućnosti vukovarske djece hoće li živjeti u sigurnom, sretnom, kvalitetnom gradu za kojeg su hrvatski branitelji dali živote", naveo je Mažar.

Na pitanje smatra li gradonačelnika Penavu odgovornim za pogoršanje sigurnosne situacije u Vukovaru, odgovorio je da je 'svakako lokalna vlast na vrhu piramide što se tiče lokalne politike i svega što se događa na području Vukovara'. Vlada Andreja Plenkovića je snažno pružila ruku pomoći Vukovaru i u svim segmentima učinila više nego ijedna vlada prije, bilo za sjećanje na žrtvu i dignitet Vukovara, bilo za kvalitetniji i bolji život danas i sutra kako bi se omogućilo ne samo ljudima koji žive tamo da ostanu nego i svima onima koji su nažalost iselili iz Vukovara, pa i zbog osjećaja nesigurnosti, da se jednog dana vrate u svoj grad, poručio je Mažar.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!