POTROŠIO SKORO STO TISUĆA KUNA

Matiću prekipjelo, braniteljima uzima pokretne zahode

31.03.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Iako je od početka prosvjeda branitelja u Savskoj 66 i postavljanja šatora ministar Predrag Matić plaćao četiri mobilna sanitarna čvora za njihove potrebe, od 7. travnja tu praksu ne namjerava više provoditi, doznaje tportal iz Ministarstva

Matiću je prekipjelo nakon što je shvatio da je potrošeno gotovo sto tisuća kuna za mobilne zahode. Ulje na vatru dolila je i činjenica da jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški spava u kući u Zaprešiću, koju je Ministarstvo branitelja dodijelilo na korištenje članovima Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine za potrebe liječenja u Zagrebu.

'Obavijestili su me iz našeg tajništva da smo dosad za njihove pokretne WC-e platili skoro 100 tisuća kuna i da više ne znaju s kojih bi proračunskih stavki skidali novac za tu svrhu. Pa kad su prosvjednici ovako dobro logistički organizirani da si je njihov vođa čak priskrbio kuću, neka se sami pobrinu za pokretne WC-e', kazao je Matić prije nekoliko dana.


Sanitarni čvorovi i dalje su ispred zgrade Ministarstva branitelja i ondje će biti do 7. travnja, kada će Matić prestati plaćati njihov najam. 'Obavijest o prestanku plaćanja najma pokretnih sanitarnih čvorova upućena je na adresu Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata', kažu nam.

Riječ je o četiri pokretna WC-a, dva prilagođena za invalide i dva obična, a za njihov najam i održavanje dosad je iz kase Ministarstva izdvojeno 93.750 kuna.

Kažu da je Matić pristao plaćati sanitarne čvorove 'prije svega iz humanih i humanitarnih razloga, tj. na taj je način želio najtežim ratnim vojnim invalidima, pogotovo u zimskim mjesecima, omogućiti lakše obavljanje osnovnih fizioloških potreba'.

Dodaju da su prosvjednici prvih dana prosvjeda koji je započeo u listopadu prošle godine koristili toalete u prizemlju Ministarstva branitelja, 'čime su značajno usporavali i ometali radne procese' te da su WC-i postavljeni i iz higijenskih razloga, 'kako bi se koliko-toliko očuvao red oko zgrade Ministarstva', pojašnjavaju.