ATENTAT NA PUKANIĆA

Matanići jedan drugome pobijali iskaz

02.03.2009 u 11:11

Bionic
Reading

Pravi sudski vestern odigrao se jutros na Općinskom kaznenom sudu kada su se doslovno oči u oči suočili bratići Robert i Luka Matanić i morali jedan drugome pobiti iskaz, otkriva Jutarnji list

Robert je prošli put rekao da je Luka bio s njim kada je od Velimira Žaka dobio na korištenje bijelu Opel Corsu kojom su Pukanićevi ubojice pratili svoju metu. Kako je Luka to u svom svjedočenju demantirao, sutkinja ih je danas ujutro odlučila međusobno suočiti, javlja Jutarnji list

'Molim vas, priđite na metar razdaljine, pogledajte se u oči i počnite', rekla je sutkinja nakon čega su krenule međusobne optužbe i prijetnje.

'Zašto sve to pričaš, kao da si živi mrtvac', zaprijetio je Luka, a Robert se pokolebao i rekao da se ne sjeća je li Luka bio s njim kad su preuzeli Opel Corsu.

Nakon toga sutkinja je sučelila u verbalnom dvoboju i Velimira Žaka s Robertom Matanićem. Žak je ponovio da nikada nije predao nikakav automobil, a Robert Matanić je rekao da mu je bolje da prizna jer mu se mogu dogoditi puno gore stvari.

Robert i Luka Matanić svjedočili su u postupku protiv Velimira Žaka (37) zvanog Žvaki koji je 24. srpnja ove godine ukrao Opel Corsu koja je atentatorima na Ivu Pukanića, izdavača Nacionala, služila za njegovo praćenje po gradu.