SAMO NA ORIGINU

Mass Effect 3 ne dolazi na Steam

16.01.2012 u 09:26

Bionic
Reading

EA nastavlja svoju pomalo neobičnu izdavačku politiku pa se tako na Valveovom servisu Steam neće moći kupiti ni Mass Effect 3

Otkako je otvorio svoj servis Origin, EA je započeo s, u najmanju ruku,  neobičnom izdavačkom politikom. Tako prije izlaska svojih najvećih igara medijima šalju izvješća kako ih Steam ograničava i – pravite se da ste iznenađeni – da će se igra pojaviti samo na Originu. Bilo je tako s Dragon Ageom II, Crysisom 2, Battlefieldom 3.

 

Problem zapravo gotovo sigurno nije u Steamu, a i da jest, vjerujemo da bi Valve bio spreman na kompromise s obzirom da se radi o zaista velikim i važnim igrama, kako za gaming, tako i za tržište. Najvjerojatnija je pak ona verzija priče prema kojoj EA na ovaj način želi praktički na silu uvećati proj korisnika Origina.

 

Tako će biti i s Mass Effectom 3, objavljeno je iz EA: 'Tijekom izdanja, Mass Effect pojavit će se na Originu i nekim drugim servisima, ali ne i na Steamu. Steam je preuzeo set vrlo restriktivnih uvjeta koji ograničavaju način na koji razvojni studiji komuniciraju s igračima kako bi im dostavili patcheve i drugi sadržaj za download. Imamo namjeru osigurati Mass Effect 3 igračima s najboljim mogućim iskustvom bez obzira na to gdje kupe igru i sretni smo ako se možemo udružiti s bilo kojim servisom koji neće ograničavati našu mogućnost da izravno komuniciramo s našim kupcima.'

Da stvar u slučaju Mass Effecta 3 bude još gora, Origin će biti potreban za jednokratnu registraciju i onima koji svoju igru ne kupe na Originu već u lokalnoj prodavaonici.

 

Izlazak Mass Effecta 3 zakazan je za 9. ožujka, prvi put istovremeno na platformama PC, PS3 i Xbox 360.