dvostruka provala

Maskirani od glave do pete razbojnici kao na filmu opljačkali zlatarnicu, šteta oko 2 milijuna kuna

12.06.2020 u 22:08

Bionic
Reading

Razbojnici maskirani od glave do pete u noći na petak filmski su provalili u zlatarnicu Dodić u sklopu City Centra One na zagrebačkom Jankomiru. Šteta se procijenjuje na oko dva milijuna kuna

Prilikom dvostruke provale koristili su sjekire kojima su divljački porazbijali stakla, doznaje Jutarnji list. Prvo su razbili vrata kako bi ušli u prostor Centra, a nakon toga i ona zlatarnice.

Brzinski su oko 1.15 sati 'pomeli' kompletnu zlatninu strpavši ju u torbe koje su donijeli sa sobom. Prema prvim procijenama, šteta je oko dva milijuna kuna.

Cijelu razbojničku akciju, poput one iz filmova, snimile su nadzorne kamere, a razbojnici koji su se temeljito pripremili za lopovski pothvat, jer su očito u zlatarnicu ranije dolazili u izvidnicu, pobjegli su u nepoznato, javlja ovaj dnevni list.

Lopovi su prilikom provale koristili rukavice pa na sjekiri kojom su razbili stakla, vjerojatno nema nikakvih tragova. Pretpostavlja se kako je razbojničku bandu na parkiralištu čekao pomagač u autu.

Policija je po saznanju pristigla na mjesto događaja, napravila očevid, izuzela sve dokaze, a od pomoći će im biti i snimke videonadzora u objektu kao i na parkiralištu City Centra.

Ta je zlatarnica prije pet godina bila metom dvojice kradljivaca koji su u pola bijela dana iskoristili nepažnju zaposlenice ukravši joj 160 tisuća kuna vrijedan zlatni nakit.