KORISTIO OPTIČKI nišan

Masakr u Pragu počinio je 24-godišnji David Kozak: Prethodno je ubio oca

21.12.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Iako policija još nije potvrdila njegov identitet, češki mediji identificirali su napadača koji je danas u Pragu ubio 11 i ranio najmanje 24 osobe kao 24-godišnjeg Davida Kozaka

Kako javljaju brojni češki mediji, policija je u četvrtak popodne za njime raspisala tjeralicu jer su ga povezali sa slučajem nasilne smrti u mjestu Hostouň u oblasti Kladensko, gdje je u obiteljskoj kući navodno ubio oca.

Dva zločina su tek kasnije povezana, jer se Kozak nakon toga uputio prema fakultetu gdje je počinio masakr. Motiv pucnjave još nije poznat.

  • +6
Pucnjava u Pragu Izvor: Profimedia / Autor: Šimánek Vít / ČTK / Profimedia

Na fotografiji koju je objavio Idnes.cz, a koju je navodno snimio prolaznik, vidi se napadač s oružjem s optičkim nišanom na krovu obližnje zgrade.

Ravnatelj češke policije Martin Vondrášek na konferenciji za novinare iznio je detalje zločina.

'Policija je od ranog jutra tragala za 24-godišnjim mladićem koji je planirao otići u mjesto Hostouň kod Kladna. Prijetio je samoubojstvom, a u 12.45 policiji je dojavljeno da je u obiteljskoj kući pronađen jedan mrtav muškarac. Ubrzo smo saznali da je on otac osumnjičenog za pucnjavu na Filozofskom fakultetu, a osumnjičeni je student na istom fakultetu. Studira filozofiju, a trebao je doći na predavanje danas u 14 sati u zgradi u ulici Celetna. Evakuirali smo zgradu i započeli daljnju akciju potrage. U 14:29 su stigle prve dojave o pucnjavi na Trgu Palacha. Hitna pomoć je na teren došla na 12 minuta, a u 15:20 je stigla informacija o tome da se tijelo napadača nalazi na pločniku ispred zgrade. U ovoj tragediji život je izgubilo više od 15 osoba, a najmanje 24 osobe su ozlijeđene', rekao je Vondrašek.